Prepararea produselor culinare. Asigurarea respectarii standardelor companiei in ceea ce priveste retetele, prezentarea produselor, gustul acestora, precum si portiile servite.
- Prepară alimentele în conformitate cu reţetarul şi respectă cu stricteţe normele de igienă
- Execută cerinţele superiorului ierarhic şi este responsabil de producţie în sectorul din bucătărie care îi este atribuit de către acesta.
- Este responsabil de pregătirea mai multor feluri de mâncare în acelaşi timp, în funcţie de volumul comenzilor.
- Trebuie să ţină cont de perisabilitatea alimentelor, de termenul de garanţie al acestora, de modul corect în care trebuie sa fie folosite ingredientele sau produsele.
- Face prelucrările preliminare gătitului – dezgheaţă, sortează, curăţă, spală, divizează şi mai apoi găteşte - fierbe, frige, coace, prăjeşte.
- Se obligă să întocmească reţete pentru toate produsele noi, introduse în meniu.
- Se obligă să asigure rotaţia stocurilor (pentru a evita folosirea produselor vechi) şi să întocmească necesarul de aprovizionare de fiecare dată când este nevoie, respectând procedurile interne ale societăţii.
- Creează şi menţine un climat de comunicare, cooperare şi sprijin cu ceilalţi angajaţi ai companiei.