Ambalatorul preia covrigii (ex) din cuptor si ii aseaza in naveta, stivuieste navetele, le transporta in zona de racier, ulterior ambaleaza produsul final; produsele (sortimente de patiserie: introduce covrigii in pungi); ambalarea se face manual sau semi automat (rulouri); preagtirea cutiilor (pliere) si sigilarea cutiilor in vederea ambalarii finale; stantare si etichetare produse finale; linia de gogosi – exista o parte automatizata
Brutar/ Framantator/ Cocator/ Modelator
Modelator:
- Divizarea aluatului – selecteaza retetele nomenclator divizor si se asigura de corelatia intre ce a selectat pe divizor si ce se divizeaza pe linie
- Verificarea functionalitatii utilajelor
- Alimentarea cu aluat a buncarelor masinilor de divizat si anuntarea sefului referitor la orice modificare referitoare la consistenta, culoare sau textura a tipului de aluat divizat;
- Premodelare si predospire – raspunde de reglarea masinii de modelat rotund astfel incat sa nu existe pierderi de aluat sau faina folosita in exces
- Modelare – raspunde de reglarea masinilior de modelat in forma finala si verifica prin masuratori cu rigla/sabloane prestabilite lungimea/diametrul bucatilor de aluat
- Verificarea produselor sa nu prezinte defecte de forma, volum, gramaj, fiind pregatite pentru dospirea finala
- Corecteaza manual asezarea bucatilor de aluat descarcate automat in cosulete la intrarea in dospitor.
Framantator:
- Are obligatia de a respecta regimul tehnologic si raspunde de buna functionare a etapelor procesului tehnologic pe operatiile de dozare, framantare si fermentare la cuva
- Aprovizionarea cu ingrediente a postului de lucru/sala de framantare
- Dozare – responsabil de dozarea materiilor prime si auxiliare, selectie de dozare retete in functie de prepararea aluaturilor
- Malaxare- responsabil de calitatea aluaturilor – consistenta si omogenitate
- Igienizare – participarea la curatenia generala a intregii sectii
Cocator:
- Respectarea regimului tehnologic si raspunde de buna desfasurare a etapelor procesului tehnologic de dospire finala, crestare si coacere;
- Temperaturi maxime de 35 °C
Lucrator gestionar - Productie
- Verificarea modului de ambalare si a numarului de bucati pe unitatea de ambalaj
Pregatirea paletilor participand activ la operatiunea de incarcare a marfii in vederea livrarii catre client
- Manipularea corecta a marfurilor pe durata descarcarii, depozitarii si incarcarii acestora
Monitorizarea si depozitarea marfii preluate pe loturi, in spatiul destinat fiecarui sortiment
- Gestionarea intrarilor, iesirilor si stocul de produse finite si ambalaje
Participarea la verificarea stocurilor din depozit (ambalare/produse finite)
Incarcator - descarcator
- Manipulare manuala marfuri la saci/cutii cu greutate maxima 50 kg/kg (ex: mutare saci de pe palet pana la locul de depozitare, manipulare manuala 30-40% din timpul de lucru). Se lucreaza un singur schimb.
Femeie de serviciu
- Asigurarea curateniei in halele de productie/vestiare/depozite. Se lucreaza un singur schimb.
Electrician intretinere si reparatii
- Urmarirea instalatiilor electrice si echipamente de lucru, mentenanta si intretinerea acestora. Echipamentele de lucru contin automatizari
Experienta min. 1 an in industria producatoare/mediu industrial
Calificare electrician, ideal cunostinte de baza automatizari
Gestionar depozit
Gestiunea intrari/iesiri produse finite, inregistrare in sistemul informatic, coordonare picker, lotizare produse client IKA
Experienta min. 1 an in activitate cu gestiune, lucru in echipa foarte important.